Karting Škola

Škola za karting??  Što je to? pa samo sjedneš stisneš gas i to je to..  Ne, ne...  nije samo to.. Vjerujte mi, škola za karting treba i djeci i roditeljima (pratnji)  pa zbog toga smo naš program škole i podijelili na dvije glavne cjeline..  Škola za roditelje ili pratnju i škola za vozače.


 Tekst koji slijedi namijenjen je pratnji ili "senior" klasi vozača koja je all-in-one i pratnja i vozač. 


 Što obuhvaća karting edukacija? 


 1. Teoretski dio edukacije (vozač i pratnja) Pod teorijom učimo vas kako funkcionira karting, od kojih se komponenti sastoji, kako funkcioniraju pojedini mehanizmi tog nadasve kompleksnog stroja i čemu oni uopće služe. Objašnjavamo Vam ponašanje i postupke u park ferme-u i na samoj stazi, signalizaciju redara i sudaca, postupak treniranja, odnese prema drugim vozačima i pratnji, što su obaveze pratnje a što vozača, što sve trebate ponijeti na stazu i kako se pripremiti. Koja vam je oprema potrebna? Koje su početne postavke na bolidu? Koje su početne postavke za motor? Postupke ulaska i izlaska sa staze i bolida, što očekivati od vozača? Načini mjerenja vremena i gdje mjeriti vrijeme? Što ako padne kiša? Priprema bolida za vožnju? Sve su to pitanja na koje dajemo odgovore na teoretskom dijelu edukacije. Nakon održanih predavanja slijedi i ispit.

Teme koje su pokrivene su fizika, termodinamika i djelomično kemija, rad 2T i 4T motora generalno, rad rasplinjača, geometrija kartinga i rad guma, rad kočionog sustava i sustava upravljanja.

Teoretski dio obuke traje 5 termina po 2 sata. 


 2. Praktični dio edukacije U praktičnom dijelu doslovce odlazimo na stazu i sve što smo učili u teoretskom djelu pokazujemo i dokazujemo u praksi. Ovisno o stazi na koju se odlučimo i vremenskim prilikama odradit ćemo i prvi "trening" koji će biti i svojevrsni praktični ispit za vozača i za pratnju. Praktični dio odvija se u 2 dijela i to prvi dan edukacije i proba, i drugi dan polaganje ispita iz praktičnog dijela.Cilj nam je osposobiti mladog vozača i njegovu pratnju za samostalan odlazak na stazu. Mi koji smo počinjali "samouko" i "grlom u jagode" platili smo visoku cijenu za iskustvo i znanje koje sada imamo (puno potrošenih i uništenih motora, puno uništenih guma, a o živcima i međuljudskim odnosima na stazi je suvišno i pisati). To znanje voljni smo prenijeti na Vas kako bi vam olakšali dolazak u ovaj predivan sport i kako bi olakšali sami sebi boravak na stazi, jer budimo realni nikom nije ugodno "pasti s Marsa" na stazu, niti onome koji pada niti onima koji su tamo, i naravno zbog naše i vaše sigurnosti na prvom mjestu. Ukoliko prepoznamo talent u nekome od polaznika škole rado ćemo dogovoriti i individualne sate i treninge te pripreme za natjecanja kako unutar naše lige tako i na drugim natjecanjima. Ja već znam voziti, trebam samo nekog da mi pokaže... 


 Nema problema, tu smo...  Napravit ćemo pokaznu vježbu, pokazat ćeš nam što znaš, procijenit ćemo dali ti možemo pomoći, i ako možemo dogovorit ćemo individualni trening koristeći najmoderniju tehnologiju (dron za putanje, digitalne tlakomjere  sl) uz jednog od naših mehaničara i trenera te probati izvući maksimum iz tebe i tvoje opreme.