Pravilnik za natjcanje WTP

Za razliku od većine natjecanja u kartingu, WTP Academy natjecanja se baziraju na vremenu odvoženog kruga A NE NA KLASI ILI VRSTI BOLIDA!

To u praksi znači da se mogu dogoditi bolid od 60ccm ili 4T bolid skupa u utrci sa KZ bolidom.

WTP u praksi njeguje talent vozača a ne njegovu materijalnu moć tj. ne najnoviju tehnolgiju dostupnu na tržištu kao druga natjecanja.
Kako to funkcionira?

Zapravo vrlo jednostavno, nakon izvršene verfikacije vozača i pregleda bolida vozi se kvalifikacijski trening. Za razliku od klasičnih natjecanja, na WTP kvalifikacijskom treningu se ne vozi za startne pozicije nego za vremensku klasu.

Klasu u kojoj če vozač voziti utrku definira prosječno vrijeme kruga kojeg je vozač odvezao na treningu.

Na treningu se vozi 10 krugova iz kojih se vadi prosječno vrijeme vozača. Klasa je u intervalu od maksimalno 6 sekundi, a ukoliko se zbog prevelikog ili premalog broja vozača dogodi da u klasi ima manje od 4 ili više od 15 vozača, interval trajanja klase se ili produžuje ili skraćuje.

Najbolje vrijeme u klasi starta sa P1 i tako dalje redom.

Ukoliko vozač “probije” klasu (što znači da trening nije vozio punim kapacitetom) prelazi automatski u sljedeću tj. bodovat će se u sljedečoj klasi.

Starta se uvjek metodom letećeg starta kako bi i bolidi bez kvačila mogli sudjelovati.

Klase nisu ograničene ni godinama ni vrstama bolida.

Bolid koji sudjeluje na treningu ili utrci MORA biti homologiran (trajanje homologacije je nebitno, bitno je da je bolid (šasija, motor, kočnice, felge, gume) nekada bio homologiran).

Iznimka postoji za bolide koji su ručne izrade i koji prođu tehnički pregled prije utrke.

Ovakav sustav natjecanja omogućava nam da stavimo apsolutno sve kartinge i kartingaše na stazu koji to žele te da se natječu sa konkurentnim vozačima ne po vrsti kartinga nego po vještini.

Svi koji sudjeluju u natjecanju WTP to čine na vlastitu odgovornost i WTP kao potencijalni organizator utrka ne preuzima nikakvu odgovornost za događaje na stazi ili parkingu.

Zaštitna oprema za vozača je OBAVEZNA i mora biti homologirana. Homologacija NE MORA biti aktualna kao ni u slučaju bolida. Pod obaveznom opremom smatra se kombinezon, kaciga i rukavice.

Poželjna i visoko preporučena oprema je: tenisice za karting, štitnik vrata, kičme i leđa, te štitnik rebara.

Namjeran kontakt na stazi u vožnji je STROGO ZABRANJEN. Svaki evidentirani namjeran kontakt (sudar) će rezultirati trenutnim isključenjem iz natjecanja, te gubitkom statusa člana WTP akademije bez ponovne mogućnosti registracije.

Nepoštivanje signalizacije na stazi i parkingu (sudaca) rezultira isključenjem iz natjecanja.

Za svaki događaj (utrku) satnica biti će raspisana minimalno 48h prije događaja, a rezultati vidljivi na ovoj web stranici najkasnije 24h nakon završetka natjecanja.

WTP natjecanja baziraju se na fair-play pristupu i metodologiji, te imaju svoj poseban karatkter baš zbog toga što njeguju više vještinu vozača od tehnike koju vozi.

Iznimke od ovog pravilnika su moguće uz predhodne dogovore i konzultacije i to minimalno 48h prije događaja.

WTP akademija Vam želi puno uspjeha i što je bitnije puno zdrave zabave na stazi i oko nje.